/ / Recepty / Předkrmy / Kapr v lososové marinádě
Na kapra v lososové marinádě potřebujete: 4 porce kapra, kousek mrkve, kousek celeru, kousek petržele, kousek cibule, nové koření, celý pepř, bobkový list, ocet, cukr, sůl, kolečko citronu, 150g majonézy, 30g drceného uzeného lososa, 2 lžíce sterilovaného hrášku, kousek sterilované kapie, petrželka na ozdobu.
Na kousky nakrájenou zeleninu, oloupané kolečko citrónu a koření zalijte vodou do výše tří centimetrů a vařte až zelenina změkne. Potom vývar proceďte, přidejte ocet, špetku cukru, sůl, přiveďte k varu, přidejte očištěné porce kapra tak, aby byly ve vývaru potopeny. Velmi mírným varem je uvařte doměkka. Vařené porce kapra vyjměte, vykostěte a přeložte na talířky. Majonézu zřeďte lžící vývaru z kapra, přidejte lososa i s olejem, okapaný hrášek, kousek spařené a okapané cibule pokrájené na půlkolečka, vařenou mrkev a celer z vývaru pokrájené na kostičky, ocet, sůl, cukr, promíchejte a nalijte na vychladlé porce kapra. Nechte je několik hodin v chladu proležet a před podáním ozdobte proužky kapie a petrželkou.