KAPR V SARDELOVÉ MARINÁDĚ

recept na předkrm

 /  / Recepty / Předkrmy / Kapr v sardelové marinádě

Na kapra v sardelové marinádě potřebujete:  4 porce kapra, 3 lžíce oleje, lžička hladké mouky, sůl, 20g cibule, 30g sterilovaných okurek, 1 lžička sardelové pasty, 150g majonézy, 1 až 2 lžičky mléka, několik kapek octa, špetka cukru, 1/2 vařeného vejce, kousek kapie, petrželka na ozdobu.

Očištěné porce kapra osušte, osolte, poprašte moukou a zvolna opečte po obou stranách na dvou lžících oleje. Měkké porce vyjměte a vykostěte. Na lžíci oleje osmahněte drobně pokrájenou cibuli a okurku, přidejte sardelovou pastu a nechte vychladnout. Studené porce kapra přeložte na dezertní talířky, přelijte majonézou promíchanou se sardelovou směsí, mlékem, cukrem a dochucenou octem a solí. Nechte několik hodin proležet. Porce zdobte dílky vařeného vejce, proužky kapie a petrželkou.