KAPR V ZELENINOVÉ MARINÁDĚ

recept na předkrm

 /  / Recepty / Předkrmy / Kapr v zeleninové marinádě

Na kapra v zeleninové marinádě potřebujete:  4 porce kapra, kousek mrkve, kousek celeru, kousek petržele, sůl, ocet, citrón, 150g majonézy, 2 lžíce mléka, 1 lžíce sterilovaného hrášku, kousek cibule, cukr, zelená petrželka.

Očištěnou zeleninu zalijte v kastrolu vařící vodou do výšky 3 cm, osolte a vařte 20 minut. Zeleninu vyjměte, vývar okyselte, přidejte osolené porce kapra a vařte je na malém plaménku velmi mírným varem nejlépe 15 minut. Vařené porce z vývaru vyjměte, opatrně je vykostěte tak, aby porce zůstaly neporušeny a nechte je vychladnout. Majonézu zřeďte za stálého šlehání mlékem a octem, osolte, přidejte cukr, na nudličky pokrájenou kořenovou zeleninu z vývaru, okapaný hrášek a na půlkolečka pokrájenou, spařenou a okapanou cibuli, promíchejte a přelijte porce kapra, které jste položili na talířky. Porce nechte v chladnu několik hodin proležet, před podáním je ozdobte petrželkou a přiložte dílky citrónu.