/ / Recepty / Předkrmy / Košíčky plněné drůbežími játry
Na košíčky plněné drůbežími játry potřebujete: 500g listového těsta, hladká mouka, vejce. Náplň: 150g drůbežích jater, 50g žampiónů, 50g šunky, 1/4 cibule, 2 lžíce kečupu, 2 lžíce červeného vína, 20g másla, pepř, sůl.
Listové těsto rozválejte na pomoučeném válu na plát silný přibližně půl centimetru. Z těsta vykrajujte kolečka a natlačte je na košíčkové formičky po vnějším obvodu. Košíčky položte dnem vzhůru na plech a potřete je rozšlehaným vejcem. Pečte ve vyhřáté troubě dozlatova. Cibuli pokrájejte nadrobno. Játra odblaňte a pokrájejte na nudličky. Žampióny očistěte a pokrájejte na plátky. Šunku pokrájejte na nudličky. Cibuli zpěňte na másle, přidejte játra, žampióny a osmahněte je. Potom přidejte šunku, kečup a víno. Osolte a opepřete. Za stálého míchání ještě chvíli vařte. Teplé košíčky vyklepněte z formiček a naplňte je játrovou náplní.