DUŠENÉ STROUHÁNÍ

recept na přílohu

 /  / Recepty / Přílohy / Dušené strouhání

Na dušené strouhání potřebujete:  300g dětské krupice nebo hrubé mouky, 2 menší vejce, podle potřeby trochu vody, 20g másla, 1 lžíce oleje, mletá paprika, asi 1/2 litru vody, sůl.

Den před přípravou udělejte strouhání. Krupici nebo hrubou mouku, vejce a podle potřeby jednu až dvě lžíce vody zpracujte na vále v tuhé těsto, nastrouhejte je na hrubém struhadle, rozložte je v tenké vrstvě na vál nebo na velké prkénko a usušte. Při sušení je občas obraťte. Máslo a olej rozehřejte v kastrolu, vsypte na ně strouhání, osmažte je dorůžova, zasypte mletou paprikou, zalijte vodou a duste v troubě. Dušené strouhání má být měkké, nikoliv mazlavé, voda má být zcela odpařena. Podávejte je k pečenému kuřeti a jiným jemným pečeným masům.