/ / Recepty / Rizota těstoviny / Cannelloni s lilkovou náplní
Na cannelloni s lilkovou náplní potřebujete: 1 lilek (500g), 1 cibule, 2 stroužky česneku, 5 lžic olivového oleje, 300g směsi mletého masa, 1 lžička sušeného tymiánu, 175 ml smetany, sůl, čerstvě mletý pepř, 750g rajčat, 1/8l suchého červeného vína, 1 snítka rozmarýnu, 150g mozzarelly, 12 kupovaných cannelloni, olej na vymazání.
Lilek dejte na plech do trouby předehřáté na 220 stupňů. podle velikosti ho pečte 30 až 40 minut. Vyjměte ho, vychladlý rozpulte a dužinou vyberte lžící. Troubu nastavte na 200 stupňů (horkovzdušnou na 180 stupňů, plynovou na 3. stupeň). Zatímco se lilek bude péct, najemno nakrájejte oloupanou cibuli a česnek. Cibuli a polovinu česneku zpěňte na 2 lžících rozehřátého olivového oleje. Přidejte mleté maso a propékejte, až se bude drolit. Přidejte tymián, smetanu, sůl a pepř. Upravte do zhoustnutí. Rajčata spařte, sloupněte a nakrájejte na kousky. 2/3 rajčat vložte do pánve na rozehřátý zbývající olivový olej. Přidejte zbývající česnek, červené víno a rozmarýn. osolte a opepřete. Zvolna vařte 20 minut a prolisujte přes síto. vymažte zapékací nádobu. Mozzarellu nakrájejte na kostičky. polovinu kostiček promíchejte se syrovými rajčaty a lilkovou dužninou. Přimíchejte mleté maso. Směsí naplňte cannelloni a poskládejte do nádoby. Zalijte rajčatovou omáčkou a posypte zbývající mozzarellou. Zapékejte 40 minut.