/ / Recepty / Rizota těstoviny / Farfalle s květákem a sardelovými řezy
Na farfalle s květákem a sardelovými řezy potřebujete: 1 květák (zhruba 750g), sůl, 400g farfalle (motýlky), 1 cibule, 3 stroužky česneku, 5 menších sardelových řezů, 3 snítky dobromysle (oregano), 3 lžíce olivového oleje, 250g sterilovaných kousků rajčat (sklenice), 2 lžíce másla, drcený pepř.
Očištěný květák rozeberte na růžičky a opláchněte je. V hrnci přiveďte k varu dostatečné množství osolené vody, vsypte těstoviny a přiveďte k varu. Vložte květák a znovu přiveďte k varu. Společně vařte podle návodu na obalu těstovin. Mezitím oloupejte cibuli a česnek a odděleně najemno nakrájejte. Sardelové řezy nakrájejte na nudličky o síle malíčku. Dobromysl najemno nasekejte. V pánvi rozehřejte olej a dejme zesklovatět cibuli i česnek. Přidejte sardelové řezy, dobromysl a kousky rajčat s nálevem. Nechejte přejít varem. Těstoviny s květákem sceďte, nechejte okapat a vložte do mísy. Přidejte sardelovou směs a máslo. Promíchejte, opepřete a ihned podávejte.