/ / Recepty / Rizota těstoviny / Fusilli s uzeným masem a smetanovou omáčkou
Na fusilli s uzeným masem a smetanovou omáčkou potřebujete: 400g fusilli (spirálky), sůl, 1 cibule, 2 lžíce oleje, 300g mrazeného hrášku, 300g smetany ke šlehání, 250g vařeného uzeného masa nebo šunky, pepř, strouhaný muškátový oříšek, 1?2 lžičky citrónové šťávy, 1 svazek čerstvé máty, strouhaný parmazán.
Těstoviny uvařte v dostatečném množství osolené vody podle návodu na obalu. Mezitím oloupejte a nadrobno nakrájejte cibuli. Dejte ji zesklovatět na rozehřátý olej. Přidejte hrášek a smetanu. Zvolna duste asi 8 minut. Zatím se zelenina bude dusit, uzené maso nebo šunku nakrájejte na úzké nudličky a s hráškem je pouze prohřejte. Osolte, opepřete, ochuťte strouhaným muškátovým oříškem a citrónovou šťávou. Mátu opláchněte, osušte a lístky otrhejte. Těstoviny sceďte, nechejte okapat a promíchejte se zeleninovou omáčkou. Přimíchejte polovinu máty. Pokrm rozdělte na nahřáté talíře, posypte zbývající mátou a ihned podávejte. Strouhaný parmazán podávejte odděleně.