NUDLE S JEHNĚČÍM RAGÚ

recept na těstoviny

 /  / Recepty / Rizota těstoviny / Nudle s jehněčím ragú

Na nudle s jehněčím ragú potřebujete:  400g vykostěné jehněčí kýty, 2 snítky rozmarýnu, 1 stroužek česneku, 1 kousek kůry z chemicky neošetřeného citrónu, 4 lžíce olivového oleje, 300-400g tenkých nudlí, sůl, 1/8l masového vývaru, 150g zakysané smetany, 2 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce balzámové octa, čerstvě mletý pepř.

Maso zbavte tuku a šlach. Nakrájejte ho na tenké nudličky. Z rozmarýnu odtrhněte lístky a najemno je nasekejte. Oloupaný česnek rozetřete. Citrónovou kůru nadrobno nasekejte. Maso prudce opečte po všech stranách na rozehřátém oleji a vyjměte ho. Těstoviny uvařte v dostatečném množství osolené vody podle návodu na obalu. Do uvolněné pánve vložte rozmarýn, česnek a citrónovou kůru. Krátce opečte. Přidejte vývar a smetanu. Připečeniny rozvařte a omáčku nechejte trochu zhoustnout. Maso vraťte do pánve. Přimíchejte citrónovou šťávu a ocet. Osolte a opepřete. Těstoviny sceďte, nechejte okapat a promíchejte s masem. Ihned podávejte.