/ / Recepty / Rizota těstoviny / Nudle s králičím masem a kuřecími játry
Na nudle s králičím masem a kuřecími játry potřebujete: 50g pecorina (nebo parmazánu), 3 aromatická rajčata, 2 šalotky, 1 svazek polévkové zeleniny, 1 stroužek česneku, 1/2 svazku čerstvého tymiánu, 250g vykostěného králičího hřbetu, 100g kuřecích jater, 5 lžic olivového oleje, 1/8l suchého bílého vína, 400g širokých nudlí, sůl, čerstvě mletý pepř, 1/2 lžičky sekané petrželky.
Sýr nastrouhejte. Rajčata spařte vroucí vodou, sloupněte a nadrobno nakrájejte. Oloupanou šalotku nadrobno nakrájejte. Očištěnou a omytou polévkovou zeleninu nakrájejte na kostičky. Oloupaný česnek prolisujte. Z tymiánu otrhejte lístky. Králičí maso nakrájejte na kostičky. Kuřecí játra očistěte a nakrájejte je na kousky. Šalotku, česnek, polévkovou zeleninu a tymián vložte na 3 lžíce rozehřátého oleje a zvolna opékejte, až šalotka zesklovatí. Přidejte rajčata a víno a 10 minut zvolna duste. Mezitím uvařte těstoviny podle návodu na obalu. Rozehřejte zbývající olej a prudce na něm opečte králičí maso. Přimíchejte rajčatovou omáčku. Osolte a opepřete. Těstoviny sceďte, nechejte okapat a promíchejte s omáčkou, masem a petrželkou. Rozdělte na nahřáté talíře, posypte trochou sýra a ihned podávejte.