RAVIOLY SE ZELENINOU

recept na těstoviny

 /  / Recepty / Rizota těstoviny / Ravioly se zeleninou

Na ravioly se zeleninou potřebujete:  Těsto: 300g hrubé nebo polohrubé mouky, sůl, 3 vejce, 1 lžička citrónové šťávy, 1/2 lžíce oleje. Náplň: 2 malá rajčata, 150g žampiónů, 1 malá cuketa, 2 celerové řapíky, 1 cibule, 1 lžíce olivového oleje, 4 lžíce masového vývaru, 2 lžíce rajčatového protlaku, sůl, čerstvě mletý pepř, špetka cukru, 100g polotvrdého sýra (fontina). K tomu: hladká mouka na vál, 50g parmazánu, 100g másla.

Z mouky, soli, vajec, citrónové šťávy, 4 až 5 lžic vody a oleje vypracujte hladké vláčné těsto. Zabalené do fólie ho dejte odpočinout, dokud nepřipravíte náplň. Na náplň sloupněte spařená rajčata a nakrájejte na kostičky. Očistěte a omyjte žampióny, cuketu a celerové řapíky. Vše nakrájejte nadrobno. Celerovou nať odložte stranou. Cibuli oloupejte, nakrájejte a dejte zesklovatět na rozehřátý olej. Přimíchejte nakrájenou zeleninu a opékejte 3 minuty. Přidejte rajčata, vývar a rajčatový protlak. Vařte a míchejte, až se tekutina z 1/3 odpaří. Osolte, opepřete a oslaďte. Dejte téměř vychladnout. Přimíchejte na kostičky nakrájený polotvrdý sýr. Těsto rozdělte na 2 díly a na pomoučeném vále z každého vyválejte tenký plát shodných rozměrů. Z nich vykrojte obdélníky 5 x 12 cm. Doprostřed rozdělte náplň. Okraje těsta potřete vodou a obdélníky přeložte na čtverečky. Okraje taštiček k sobě dobře přitiskněte vidličkou a 6 minut vařte v dostatečném množství osolené vody. Mezitím nastrouhejte parmazán a rozehřejte máslo, až lehce zpění. Ravioly sceďte a okapané rozdělte na nahřáté talíře. Přelijte tekutým máslem a posypte parmazánem. Ozdobte lístky celerové natě.