/ / Recepty / Rizota těstoviny / pagety po selském způsobu
Na pagety po selském způsobu potřebujete: 500g rajčat, 200g pórku, 200g mrkve, 200g cibule, 100g celeru, sůl, 4 líce oleje, 250g paget, 1 líce másla, pepř, tymián, sůl, 100g strouhaného sýru.
Rajčata spařte, sloupněte a rozčtvrte. Očitěný pórek nakrájejte na kolečka. Mrkev, cibuli a celer oloupejte a nakrájejte na kostičky. Ve větím hrnci uveďte do varu 2 litry vody se 2 lícemi soli a necelou lící oleje. Vlote pagety a povařte 10 minut, sceďte do síta a rychle propláchněte studenou vodou, nechejte okapat a promastěte lící másla. V kastrolu zahřejte zbytek oleje, přidejte cibuli, mrkev a celer, 5 minut za stálého míchání restujte, přidejte rajčata a bez pokličky 5 minut vařte. Pórek vmíchejte a nakonec a povařte jednu minutu. Směs ochute solí, pepřem a petkou tymiánu. Do zeleniny přidejte pagety, promíchejte a servírujte ve velké míse. Povrch posypte strouhaným sýrem.