/ / Recepty / Rizota těstoviny / Špagety po uhlířsku
Na špagety po uhlířsku potřebujete: 200g prorostlé anglické slaniny, 2 stroužky česneku, 3 lžíce olivového oleje, sůl, 500g špaget, 1/2 svazku petrželky, 4 žloutky, 150g strouhaného parmazánu, čerstvě mletý pepř.
Slaninu nakrájejte na kostičky. Česnek oloupejte a rozetřete. Rozehřejte velkou pánev, vložte slaninu a dozlatova vyškvařte. Potom přidejte olej a česnek jen lehce zpěňte, aby nezměnil barvu. Pánev odstavte ze sporáku. Těstoviny uvařte v dostatečném množství osolené vody podle návodu na obalu. Petrželku opláchněte, osušte, lístky otrhejte a najemno nasekejte. Špagety sceďte a okapané je vložte k přísadám do pánve. Přikryté postavte na horký, vypnutý sporák. V misce rozšlehejte žloutky s polovinou parmazánu a 3 lžícemi horké vody z těstovin. Osolte, opepřete a promíchejte s těstovinami. Ihned podávejte posypané petrželkou. Zbývající parmazán podávejte odděleně.