/ / Recepty / Rizota těstoviny / pagety se sardinkami
Na pagety se sardinkami potřebujete: 2 líce rozinek, 1 malá cibule, 3 malé bulvy fenyklu, 8 čerstvých kuchyňsky upravených sardinek, sůl, hrubě drcený pepř, 6 lic oleje, 2 líce hladké mouky, 400g paget, 2 líce piniových semen, 2 líce citrónové ávy.
Rozinky dejte nabobtnat do 2 lic vody. Cibuli oloupejte a nadrobno nakrájejte. Omyté fenyklové hlízy rozpulte a dřevnatou část vykrojte. Půlky svisle rozkrojte a přes vlákno je nakrájejte na kousky. Sardinky omyjte pod tekoucí vodou, osute, osolte a opepřete. Přiveďte k varu dostatečné mnoství osolené vody. Fenykl v ní předvařte asi 2 minuty. Sceďte ho, nechejte okapat a vývar zachyte. Sardinky obalte v mouce a po obou stranách je dohněda opečte na rozehřátém oleji. Vyjměte a uchovejte horké. Těstoviny vsypte do vroucí fenyklové vody a vařte podle návodu na obalu. Na uvolněné pánvi s olejem osmahněte cibuli a piniová semena. Přimíchejte fenykl a rozinky. Dobře opečte. Přidejte 3 líce vody z nudlí, sůl, pepř a citrónovou ávu. Těstoviny sceďte a nechejte okapat. Promíchejte se zeleninou a dejte na sardinky.