/ / Recepty / Rizota těstoviny / Tagliatelle s gorgonzolovou omáčkou
Na tagliatelle s gorgonzolovou omáčkou potřebujete: 1/2 svazku petrelky, 125g gorgonzoly, 1 lička čerstvého nebo nakládaného zeleného pepře, 300ml smetany ke lehání, 100ml silného zeleninového vývaru, 2 líce grappy nebo brandy, 2 líce citrónové ávy, 400g tagliatelle, sůl.
Opláchnutou petrelku najemno nasekejte. Gorgonzolu rozmělněte vidličkou. Pepř nahrubo rozdrte. V hrnci smíchejte vývar se smetanou a přiveďte k varu. Při mírné teplotě a za stálého míchání v něm rozpuste gorgonzolu. Přimíchejte petrelku, pepř, grappu nebo brandy. Omáčku přikryjte a uchovejte horkou. Těstoviny uvařte "na skus" podle návodu na obalu. Sceďte je, nechejte okapat a promíchejte s omáčkou.