/ / Recepty / Rizota těstoviny / Tagliatelle s kuřecím masem
Na tagliatelle s kuřecím masem potřebujete: 100g plátkové slaniny, 200g pečeného kuřecího masa, 1 malá mrkev, 1 celerový řapík, 2 jarní cibule, 1 svazek petrželky, 3 lžíce olivového oleje, 250g sterilovaných rajčat v kouscích (sklenice), 400g tagliatelle, sůl, čerstvě mletý pepř.
Slaninu nakrájejte na nudličky, maso na kousky. Mrkev, celerový řapík a jarní cibuli očistěte. Zeleninu nakrájejte na kousky. Petrželku opláchněte a nasekejte. Na rozehřátý olej dejte zesklovatět slaninu. Přidejte zeleninu, kuřecí maso a polovinu petrželky. Krátce opečte. Přimíchejte rajčata i s nálevem a zvolna duste 30 minut. Osolte a opepřete. Po zhruba 15 minutách vaření připravte těstoviny podle návodu na obalu. Sceďte je a okapané promíchejte s masem.