TĚSTOVINOVÝ NÁKYP SE ZELENINOU

recept na těstoviny

 /  / Recepty / Rizota těstoviny / Těstovinový nákyp se zeleninou

Na těstovinový nákyp se zeleninou potřebujete:  300g mrazeného hrášku s mrkví, 100g vlasových nudlí, sůl, 100g másla, 30g hladké mouky, 1/4 l mléka, 125ml zakysané smetany, 2 porce mrazené italské bylinkové směsi (50g), 150g strouhaného polotvrdého sýra, 4 bílky, 4 žloutky, čerstvě mletý pepř, máslo na vymazáni formy, 1 lžíce strouhaného parmazánu.

Zeleninu rozmrazte. Nudle uvařte "na skus" v osolené vodě. Sceďte, nechejte okapat a promíchejte s 1 lžící másla. Troubu předehřejte na 200 stupňů Celsia (horkovzdušnou na 180 stupňů a plynovou na 3. stupeň). Na troše másla zpěňte mouku, přilijte mléko a do hladka rozmíchejte. Přimíchejte máslo, nudle, zeleninu, bylinky, sýr a žloutky. Z bílků ušlehejte pevný sníh. Vmíchejte ho k předchozím přísadám. Hmotu naplňte do máslem vymazané a parmazánem vysypané formy. Pečte 35 minut.