/ / Recepty / Rizota těstoviny / Zapékané těstovinové mušle
Na zapékané těstovinové mušle potřebujete: 8 velkých těstovinových mušli, sůl, 1 lžíce másla, 1 malá cibule, 100g syrové šunky, 2 lžíce oleje, 1 balení mrazené polévkové zeleniny, 200g měkké ricotty nebo netučného tvarohu, 1 lžíce strouhaného parmazánu nebo ementálu, strouhaný muškátový oříšek, čerstvě mletý pepř, 2 velká rajčata.
Troubu předehřejte na 200 stupňů (horkovzdušnou na 180 stupňů a plynovou na 3. stupeň). Těstoviny vařte v dostatečném množství osolené vody o něco kratší dobu než uvádí návod na obalu. Sceďte je a okapané promíchejte máslem. Cibuli oloupejte a nadrobno nakrájejte. Šunku nakrájejte rovněž nadrobno. Obě přísady opečte na 1 lžíci rozehřátého oleje. Vložte do mísy, přidejte polévkovou zeleninu, ricottu, strouhaný sýr a muškátový oříšek. Osolte, opepřete a promíchejte. Rajčata případně spařte, sloupněte, nakrájejte na plátky a vyložte jimi vymazanou zapékací nádobu. Navrch poskládejte těstovinové mušle a naplňte je připravenou zeleninovou směsí s ricottou. Zakapejte zbývajícím olejem. Vložte do trouby a zapékejte 25 minut. K pokrmu podávejte salát z čerstvé zeleniny.