/ / Recepty / Rizota těstoviny / Orecchiette se sýrovou omáčkou
Na orecchiette se sýrovou omáčkou potřebujete: 2 červené papriky, 200g hráškových lusků, 400g orecchiette, sůl, 1 červená cibule, 2 krůtí řízky, 2 lžíce másla, bílý pepř, 200g smetanového krémového sýra, 100 ml mléka, 3 až 4 lžíce anýzovky, 1/2 svazku estragonu.
Omyté papriky očistěte, rozčtvrťte a pokrájejte na šikmé proužky. Lusky opláchněte a překrájejte na půl. V osolené vodě uvařte těstoviny. Asi 3 minuty před koncem vaření k nim přidejte papriky a lusky a krátce dovařte. Sceďte a nechte okapat. Cibuli rozkrájejte na kolečka. Krůtí řízky nakrájejte na centimetrové proužky. V rozpáleném tuku je zprudka opečte. Přidejte cibuli a společně osmahněte. Osolte a opepřete. Sýr rozmíchejte s mlékem, přidejte k masu a nechte přejít varem. Do omáčky vmíchejte těstoviny a posypte je nahrubo posekaným estragonem.