/ / Recepty / Rizota těstoviny / Kuřecí rizoto
Na kuřecí rizoto potřebujete: 350g dlouhozrnné rýže, 2 zelené kapie, 1 střední cibule, kousek petržele, 4 lžíce podušených rajčat, sůl, 600g kuřecích prsou, 1 červená kapie, 2 stroužky česneku, šafrán, 6 lžic olivového oleje.
Kuřecí prsa omyjte, osušte a nakrájejte na kousky. Rozehřejte na pánvi s vyšším okrajem olej a kuře na měm osmahněte dozlatova. Přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a kapie nakrájené na proužky a vše smažte přibližně 10 minut. Přidejte rajčata a rozmačkaný česnek se šafránem a petrželí. Přidejte rýži, osmažte a zalijte vývarem nebo horkou vodou dvojnásobně nad rýži a osolte. Vařte 20 minut.