ŽAMPIÓNOVÉ TĚSTOVINY

recept na těstoviny

 /  / Recepty / Rizota těstoviny / Žampiónové těstoviny

Na žampiónové těstoviny potřebujete:  50g másla, 200g žampiónů, 1 svazek jarní cibulky s natí, 500 ml smetany, 3 stroužky česneku, 1 snítka čerstvé bazalky, 140g šunky, 200g tvrdého sýru, sůl, pepř, 500g těstovinových vřetének, 4 vejce.

Na másle orestujte rozpůlené žampióny. Stejně tak samostatně orestujte většinu cibulky. Smetanu pět minut povařte s česnekem a bazalkou. Nechte ji vychladnout, přidejte šunku nakrájenou na kostky, většinu nastrouhaného sýru, osolte, opepřete a dobře promíchejte. Uvařené těstoviny, žampióny, natvrdo uvařená a podélně rozpůlená vejce rozložte do zapékací mísy. Přelijte smetanovou zálivkou, posypte zbylým strouhaným sýrem a cibulkou a dejte na deset minut zapéct do trouby předehřáté na 180 stupňů.