TAGLIATELLE S RAGÚ

recept na těstoviny

 /  / Recepty / Rizota těstoviny / Tagliatelle s ragú

Na tagliatelle s ragú potřebujete:  200g mletého hovězího masa, 200g mletého vepřového masa, 100g sušené uzené slaniny, 1 mrkev, 2 stonky řapíkatého celeru, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 500 ml červeného vína, 400g drcených rajčat, 500 ml zeleninového vývaru, 50g másla, 1 bobkový list, 1 svazek petržele, muškátový oříšek, olivový olej, sůl, pepř, 500g tagliatelle.

V tlakovém hrnci rozpalte olivový olej. Přidejte hovězí maso, pepř a důkladně osmahněte. Vyjměte a to samé udělejte s vepřovým masem. Zeleninu a sušenou uzenou slaninu nakrájejte na kostky a společně s bobkovým listem a trochou olivového oleje orestujte. Znovu přidejte maso, promíchejte a přilijte červené víno. Vařte při vysoké teplotě, dokud se tekutina neodpaří. K masu přidejte drcená rajčata, vývar, celý petrežel, trochu muškátového oříšku. Přiveďte k varu a pomalu duste na mírném ohni přibližně 1,5 hodiny do vzniknutí husté omáčky. Odstraňte bobkový list a petržel. Tagliatelle uvařte dle návodu ve slané vodě. Před podáváním vmíchejte do omáčky trochu másla.