/ / Recepty / Moučníky, zákusky a dezerty / Rolády / Jahodová roláda 2
Na jahodovou roládu potřebujete: 8 žloutků, 4 bílky, 100g cukru, 80g hrubé mouky, 20g Solamylu, jahody, šlehačka.
Polovinu cukru utřete se žloutky do pěny, bílky ušlehejte do tuhého sněhu a zašlehejte do nich druhou polovinu cukru a spojte se žloutkovou pěnou. Přidejte mouku smíchanou se Solamylem a celé lehce promíchejte. Plech vyložte pečícím papírem, opatrně na něj rozetřete těsto a pečte cca 10 minut při 220 stupních. Ihned po upečení sundejte z plechu i s papírem a překlopte horní stranou na vlhkou utěrku, sloupněte papír a roládu i s utěrkou zarolujte a nechte téměř vychladnout. Pak znovu rozviňte, namažte šlehačkou ušlehanou se ztužovačem, poklaďte nadrobno krájenými jahodami a opatrně zaviňte. Povrch potřete zbytkem šlehačky a obložte plátky jahod.