KAPUČÍNOVÁ ROLÁDA

recept na roládu

 /  / Recepty / Moučníky, zákusky a dezerty / Rolády / Kapučínová roláda

Na kapučínovou roládu potřebujete:  Těsto: 6 vajec, 140g cukru krupice, 80g hladké mouky. Ostatní: 100g vanilmixu, 300 ml vody, 4 lžíce kapučínového prášku, 250 ml smetany ke šlehání, želatinový ztužovač, kakaový prášek.

Bílky s cukrem ušlehejte do husté pěny. Po jednom zašlehejte žloutky a pak vešlehejte mouku. Těsto rozetřete na plech vyložený papírem na pečení a pečte dorůžova přibližně 8 minut při 180 stupních. Po upečení stáhněte i s papírem z plechu a nechte vychladnout. Vanilmix smíchejte se dvěma lžíceme kapučína, zalijte vodou a krátce prošlehejte. Nechte cca 10 minut ustát. Smetanu promíchejte se dvěma lžícemi kapučína a ušlehejte dotuha. Smetanu s ustátým vanilmixem smíchejte. Želatinový ztužovač rychle šlehejte ruční metličkou půl minuty se 100 ml vody. Vmíchejte do něj 2 lžíce kapučínové hmoty, pak smíchejte se zbytkem, krátce prošlehejte elektrickým šlehačem. Větší část hmoty rozetřete na piškotový plát a opatrně srolujte. Dejte do ledničky ztuhnout. Asi po hodině roládu z ledničky vyjměte a potřete i zvenku zbytkem náplně. Vraťte do ledničky na další hodinu. Před podáváním můžete roládu poprášit kakaovým práškem, případně libovolně dozdobit.