/ / Recepty / Moučníky, zákusky a dezerty / Rolády / Kokosová roláda s medem
Na kokosovou roládu s medem potřebujete: Těsto: 5 vajec, 150g cukru krupice, 100g polohrubé mouky, 1 lžíce oleje. Krém: 250g másla, 5 lžic tekutého medu, 2 lžíce rumu, 100g strouhaného kokosu + na obalení.
Celá vejce s cukrem ušlehejte do husté světlé pěny. Vařečkou vmíchejte mouku a olej. Těsto rozetřete na plech vyložený papírem na pečení a pečte 8 minut při 200 stupních. Horký plát těsta vyklopte na kus papíru na pečení, papír na kterém se pekl sloupněte, položte zpátky a plát těsta s oběma papíry srolujte. Nechte vychladnout. Studenou roládu rozmotejte, natřete krémem a znovu srolujte. Zbytkem krému potřete i zvenku a obalte kokosem. Dejte ztuhnout do ledničky.