RAGÚ Z MOŘSKÉ ŠTIKY

recept na rybí pokrm

 /  / Recepty / Ryby a mořské plody / Ragú z mořské štiky

Na ragú z mořské štiky potřebujete:  750g zmrazených filetů z mořské štiky, 7 dcl mléka na rybu, sůl, pepř, 50g másla, 50g hladké mouky, 1.5 dcl mléka na bešamel, 2 vejce, 2 mrkve, tuk na formu, 1 kg brambor, 2 dcl mléka na kaši, 2 vejce.

Rybí filety lehce rozmrazte a nakrájejte. Mléko osolte a přiveďte k varu. Vložte do něj rybu a opepřete. Mrkev očistěte a omyjte. Rybu mírně vařte asi 10 minut. Ke konci přidejte nahrubo nastrouhanou mrkev. Z másla a mouky připravte světlou jíšku, zalijte ji studeným mlékem, rozšlehejte, míchejte a vařte alespoň 10 minut. Bešamel osolte. Brambory oloupejte a uvařte v osolené vodě. Rozšlehejte je s mlékem a vejci na hladkou kaši. Během chladnutí bešamelu do něho vešlehejte vejce a přimíchejte scezenou rybu s mrkví. Směs ve vymaštěné formě dejte zapéct do trouby horké 180 stupňů na 10 minut. Cukrářský sáček naplňte vychladlou bramborovou kaší a na rybí ragú ji ozdobně nastříkejte. Dejte do trouby do zlatova dopéci.