/ / Recepty / Ryby a mořské plody / Rybí filé po sicilsku
Na rybí filé po sicilsku potřebujete: 1 kg filet z mořské štiky, sůl, 100g rostlinného tuku, vrchovatá lžíce strouhanky, citrón. Kořenící směs: 3 lžíce hořčice, 4 lžíce oleje, 1 lžička oregana, mletý pepř, 125g paprikových lusků, 1 lžička sekané petrželky.
Do misky vložte hořčici, do které metličkou zašlehejte olej. Přidejte oregano, trochu pepře, jemně nasekané paprikové lusky, petrželku a trochu promíchejte. Filety osolte, potřete připravenou kořenící směsí, vložte do tukem vymazaného pekáčku, posypte strouhankou a pečte ve vyhřáté troubě. Ozdobte plátkem citrónu. Lze použít libovolné filety. My ještě kořenící směs mírně dochutíme pomletými sušenými čili papričkami, které jsme si dovezli z Kalábrie. Zdobíme podle momentální chuti a období.