MOŘSKÁ ŠTIKA NA ŽAMPIÓNECH

recept na rybí pokrm

 /  / Recepty / Ryby a mořské plody / Mořská štika na žampiónech

Na mořskou štiku na žampiónech potřebujete:  500g mořské štiky, 200g čerstvých žampionů, 16 krabích tyčinek, 1 kostka zeleninového bujónu, 4 stroužky česneku, 1 cibule, 3 lžíce hladké mouky, 1 lžička mleté papriky, 1 lžička Vedety, chilli koření, sůl, olej.

Ryby osušte, naporcujte na menší kusy a obalte v mouce, do které jste přidali papriku, Vegetu a chilli. Obalené ryby opečte na rozpáleném oleji, pak je vyjměte na talíř. Žampiony očistěte a nakrájejte na plátky. Nakrájenou cibuli osmažte ve výpeku z ryb, přidejte houby, podlijte vývarem připraveným z bujónové kostky. Když jsou houby měkké, přidejte prolisovaný česnek, nakrájené krabí tyčinky a ještě chvíli všechno duste. Pokud je šťáva příliš řídká, zahustěte ji hladkou moukou.