/ / Recepty / Ryby a mořské plody / Rybí filé v rajčatové omáčce
Na rybí filé v rajčatové omáčce potřebujete: 600g rybího filé, sůl, mletý bílý pepř, 1 citron, hladká mouka, olej, 2 lžíce rajčatového protlaku, 3 zrnka nového koření, 1 bobkový list, cukr, petrželová nať.
Rybí filé nakrájejte na menší porce, osolte, okořeňte bílým pepřem, pokapte šťávou z poloviny citronu a zlehka obalte v hladké mouce. Osmažte na rozehřátém oleji, vyndejte na talíř a odložte. Na troše oleje opražte hladkou mouku, přidejte rajčatový protlak, zalijte vodou a přiveďte k varu. Osolte, oslaďte, přidejte nové koření, bobkový list a za stálého míchání povařte. Do omáčky vložte osmažené porce filé, dochuťte citrónovou šťávou, krátce povařte, posypte petrželovou natí a podávejte.