KARÍ Z MOŘSKÉHO LOSOSA

recept na rybí pokrm

 /  / Recepty / Ryby a mořské plody / Karí z mořského lososa

Na karí z mořského lososa potřebujete:  500g filé z mořského lososa (treska tmavá), šťáva z 1/2 citrónu, 2 snítky kopru, 200 ml rybího vývaru (z kostky), 3 lžíce karí, 2 lžíce hotové světlé jíšky, 125 ml smetany, sůl, pepř, 1 pórek, 200g čerstvé ananasové dužiny, 3 lžíce másla, 1 lžíce mouky.

Filé z mořského lososa omyjte, osušte a případně odstraňte zbytky kůstek. Nakrájejte na porce velké asi 4 cm a pokapte citrónovou šťávou. Kopr operte, osušte a otrhejte lístky. Rybí vývar, karí a smetanu uveďte do varu. Za stálého míchání přidejte dvě lžíce hotové jíšky a několik minut povařte. Omáčku podle chuti osolte a opepřete. Pórek podélně rozpulte, operte a nakrájejte na plátky. Ananas rozkrájejte na kostičky. V pánvi rozehřejte lžíci másla a pórek i ananas osmahněte. V jiné pánvi rozehřejte dvě lžíce másla. Filé z mořského lososa osolte, opepřete, poprašte moukou a opékejte na každé straně přibližně 3 až 4 minuty dozlatova. Orestovaný ananas s pórkem společně s opečenou rybou vložte do omáčky a nechte krátce rozležet. Rybí karí rozdělte na jednotlivé talíře a ozdobte koprem. Podávejte s rýží. Vhodnou přílohou jsou také vařené brambory.