/ / Recepty / Ryby a mořské plody / Kapr na smetaně s koprem
Na kapra na smetaně s koprem potřebujete: 4 porce kapra, 3 lžíce oleje Vitol, 40g másla, lžíce hladké mouky, 4 dl smetany, citrónová šťáva, sůl, kopr, lžička octa.
Očištěné porce kapra osušte, pokapejte citrónovou šťávou a nechte čtvrt hodiny proležet. Osolte je, vložte na pánvičku s rozehřátým olejem a zvolna opečte po obou stranách téměř doměkka. Porce kapra vyjměte, na pánvičku přidejte máslo a hladkou mouku, osmahněte ji, zalijte třemi lžícemi vody a smetanou, rozmíchejte a krátce povařte. Do omáčky přidejte rozsekaný kopr, spařený lžičkou vařícího octa. Přidejte citrónovou šťávu a opečené porce kapra a krátce je poduste. Podávejte s vařenými brambory.