/ / Recepty / Ryby a mořské plody / Krevety / píz z tygřích krevet se salsou verde
Na píz z tygřích krevet se salsou verde potřebujete: 5 krevet, 6 kousků ananasu, 1 větvička čerstvého rozmarýnu, olivový olej, sůl, pomerančová áva. Salsa verde: 4 naloené sardele, 150g petrelky, 250g penátu, 1 svazek bazalky, 2 strouky česneku, áva z malého citrónu, 100 ml olivového oleje, 125 ml zeleninového vývaru, 1 líce kaparů, drcený pepř, sůl.
Krevety oloupejte a marinujte v olivovém oleji, soli a pomerančové ávě asi půl hodiny. Poté střídavě napichujte s ananasem na rozmarýnovou větvičku a opékejte na grilu 3 a 4 minuty. Sardele, penát, bylinky a kapary drobně pokrájejte, česnek na jemno rozetřete. Zalijte olivovým olejem a vývarem, dochute pepřem a solí.