/ / Recepty / Ryby a mořské plody / Pstruh se slaninou a jablky
Na pstruha se slaninou a jablky potřebujete: 4 střední vykuchaní pstruzi, 100g anglické slaniny, 2 jablka, 1 cibule, 50g másla, hrst petrželové nati, šťáva z 1/2 citrónu, celý kmín, sůl.
Vykuchané pstruhy omyjte, osolte, posypte kmínem a pokapejte šťávou z 1/2 citrónu. Jednotlivě je položte na 4 ks alobalu, na kterých jste pokladli plátky slaniny. Do každého alobalu přidejte oloupanou a na kolečka nakrájenou cibuli, jablka zbavená jádřince a nakrájená na plátky a na měsíčky nakrájené zbytky vymačkaného citrónu. Na každou rybu zvlášť poklaďte kousky másla a posypte je nahrubo nasekanou petrželkou. Když budete mít vše v alobalu, tak ho dobře uzavřete a dejte na gril do rozžhavených uhlíků či do trouby předehřáté na 180 stupňů. Po 20 až 30 minutách alobal otevřete a rybu servírujte spolu s pečenými jablky, citróny i cibulí.