/ / Recepty / Ryby a mořské plody / Filety ze pstruha se penátem a hroznovým vínem
Na filety ze pstruha se penátem a hroznovým vínem potřebujete: 600g filetů ze pstruha s kůí, 200g bílého hroznového vína, 200g mraeného listového penátu, 80g másla, zeleninový vývar, hladká mouka, sůl.
penát dejte do hrnce, zalijte vodou do výe 2 cm a 5 minut jej duste, aby se rozmrazil a prohřál. Pak jej slijte a dobře vymačkejte. Mezitím filety ze pstruha pečlivě po obou stranách obalte v mouce, přebytek mouky oklepte. Na pánvi rozpuste 30g másla a z obou stran na něm rybí filety orestujte. V dalím hrnci rozpuste polovinu zbylého másla a penát v něm 4 a 5 minut restujte, ochute petkou soli. V mení pánvi nechte rozpustit zbylých 25g másla a pár minut na něm poduste hroznové víno spolu s naběračkou horkého vývaru. Na talíře rozlote penát, na něj dejte filety, trochu osolte a ozdobte hroznovým vínem i se ávou.