GRILOVANÝ LOSOS

recept na rybí pokrm

 /  / Recepty / Ryby a mořské plody / Grilovaný losos

Na grilovaného lososa potřebujete:  500g čerstvého lososa, 1 citron, 3 lžíce olivového oleje, sůl, pepř, petrželka, 400g čerstvých špenátových lístů, 1 lžíce oleje, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 2 vejce, 4 lžíce mléka, 100g lučiny.

Špenát důkladně vyperte, očistěte od tvrdých stonků, vložte ho do vařící vody a nechte 15 vteřin spařit. Potom ho sceďte. Maso z lososa nakrájejte podélně na dlouhé proužky asi 2 až 3 cm široké a po délce je napíchněte na špejle. Potřete citrónovou šťávou a olejem, opepřete, posypte petrželkou a zvolna upečte pod grilem z obou stran, pak je osolte. Ve větší pánvi zpěňte na oleji drobně nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek, přidejte špenát, poduste, zalijte ho vejci rozšlehanými s mlékem, vařte až se vejce srazí. Odstavte a podle chuti osolte, opepřete a vmíchejte 100g rozdrobené lučiny. Podávejte s různě upravenými bramborami nebo s pečivem.