/ / Recepty / Ryby a mořské plody / Švédská treska s bylinkovou omáčkou
Na švédskou tresku s bylinkovou omáčkou potřebujete: 1 kg mražené tresky, 2 větší mrkve, 1 pórek, 2 zakysané smetany, 150g tvrdého nastrouhaného sýra, pažitka, kopr, petrželka, provensálské koření, pepř, sůl.
Pokrájenou zeleninu orestujte na másle s troškou oleje, přendejte do pekáče a pokryjte porcemi osolené a opepřené ryby. Dejte na 15 minut zapéct, při cca 220 stupních. Do zakysané smetany přidejte pokrájené bylinky, provensálské koření, sůl, pepř, nalijte ji na zapečenou rybu, posypte strouhaným sýrem a dejte ještě na cca 15 minut zapéct, aby se sýr roztavil a zezlátl. Vhodnou přílohou je rýže.