/ / Recepty / Ryby a mořské plody / Candát se sýrem a houbami
Na candáta se sýrem a houbami potřebujete: 4 porce candáta, šťáva z 1/2 citronu, sůl, bílý pepř, 40g másla, 200g lišek, 200g mozzarelly, bazalka, zelené natě.
Porce ryb potřete citronovou šťávou, mírně osolte a opepřete a nechte krátce v chladu rozležet. Pekáček vyložte pečícím papírem, potřete částí másla a rozložte na něj porce ryb. Pekáček vložte do předehřáté trouby a porce ryb zvolna pečte přibližně 10 minut. Lišky očistěte a pokrájte. Zpěňte je na zbytku másla, mírně je osolte a poduste. Předpečenou rybu pokryjte plátky mozzarelly a dopečte dalších 5 až 10 minut, až se sýr roztaví. Porce ryby rozdělte na talíře a posypte podušenými houbami, posekanou bazalkou a zelenými natěmi.