/ / Recepty / Ryby a mořské plody / Plátky smaženého kapra Liu
Na plátky smaženého kapra Liu potřebujete: 600g vykostěného kapra, 1 bílek, 1 stroužek česneku, 1 pórek, 1 lžíce bílého vína, 3 lžíce sádla, 1 lžíce škrobu, 1 naběračka vývaru, koření wei-su.
Vykostěné maso z kapra nakrájejte na tenké plátky, smíchejte s bílky, solí a škrobem, oblanšírujte na vlažném omastku, sceďte a nechte okapat. Na pánvi zahřejte menší množství tuku, přidejte vývar, plátky pórku a česneku. Nechte chvíli povařit. Zmírněte teplotu a zalijte zálivkou připravenou z vína, cukru, soli a škrobu. Přidejte plátky kapra. Vše chvilku ještě povařte a průběžně ještě lehce míchejte. Aby se kapr nepřipaloval, kápněte po krajích pánve trochu oleje. Podávejte s rýží.