/ / Recepty / Saláty / Zeleninový salát s vejci
Na zeleninový salát s vejci potřebujete: 4 vejce, 1 jablko, 1/2 červené papriky, 1/2 žluté papriky, 1 hlávkový salát, 1 větší karotka, 1 malý pórek, sůl, pepř, 1 lžíce ovocného octa, 2 lžíce oleje, 4 lžíce vody, 1 lžička hořčice, 1 lžička ovocného cukru, nať petrželky.
Čerstvá vejce uvařte 8 až 10 minut. Poté slijte horkou vodu a na vejce ihned nalijte studenou. Jablko oloupejte, rozkrojte na čtvrtky, zbavte jádřinců, nakrájejte na kostky. Zeleninu očistěte a omyjte. Část listů hlávkového salátu nakrájejte na nudličky, zbytek ponechejte na vyložení mísy. Mrkev nakrájejte velkým ostrým nožem na delší hoblinky, pórek na tenká kolečka a papriky na nudličky. Olej, ovocný ocet, pepř, sůl a ovocný cukr smíchejte, prošlehejte a doplňte vodou. Uvařená a vychlazená vejce oloupejte, nakrájejte na dílky a zlehka vmíchejte do směsi hlávkového salátu, pórku a jablek. Salát dochuťte zálivkou a vložte do mísy vyložené hlávkovým salátem. Ozdobte hoblinkami mrkve, paprikou a rozsekanou zelenou natí.