/ / Recepty / Saláty / Řecký salát
Na řecký salát potřebujete: 6 rajčat, 4 bílé papriky, 1 větší salátová okurka, 1 větší cibule, 200g sýra Feta, 100g černých oliv, 50g nakládaných feferonek, 100 ml extra panenského olivového oleje, 1 až 2 lžíce vinného octa, čerstvá petrželová nať, oregano, čerstvě mletý pepř, sůl.
Zeleninu omyjte, rajčata, papriky a okurky nakrájejte na středně velké kousky, cibuli na kolečka. Promíchejte v salátové míse. Přidejte černé olivy, Feta sýr nakrájený na plátky nebo na kostičky a přelijte olivovým olejem. Dochuťte špetkou soli, pepře, oregana, nadrobno nakrájenou petrželovou natí a pokapte octem. Vše důkladně promíchejte, salát ozdobte nakládanými feferonkami a nechte alespoň 10 minut vychladit v lednici. Podávejte s čerstvým bílým pečivem.