SALÁT PECORINO

recept na salát

 /  / Recepty / Saláty / Salát pecorino

Na salát pecorino potřebujete:  200g čerstvých žampiónů, 100g uzené slaniny, 100g sýra pecorino, 100g eidamu, 3 lžíce majonézy.

Na suchou rozpálenou pánev naskládejte tenké plátky uzené slaniny a opečte dokřupava. Slaninu nechte okapat na papírovém ubrousku. Vychladlé plátky nakrájejte na menší kousky. Ve výpeku orestujte nakrájené žampióny a nechte je okapat také na papírovém ubrousku. Na jemném struhadle nastrouhejte pecorino a smíchejte ho s majonézou. Eidam nakrájejte na malé kostičky. Do mísy vložte všechny suroviny a promíchejte s majonézou ochucenou sýrem. Salát podávejte vychlazený s čerstvým pečivem.