/ / Recepty / Studená kuchyně / Malé chuťovky
Na malé chuťovky potřebujete: 8 krajíců chleba různého druhu, 40g másla k namazání, 100g krevet nebo uzeného lososa, 100g gorgonzoly nebo jiného sýru, 200g krájeného salámu. Na zdobení: čerstvé bylinky, hroznové víno, majonéza, remuláda, třešně, kaviár, křenová šlehačka, ředkvičky a rajčata, jemná paštika.
Chleby namažte máslem a nakrájejte na kousky nebo vykrojte kolečka. Podle chuti je obložte například následovně: 1 - Černý chléb s krevetami, majonézou a drceným pepřem. 2 - Kolečka z bílého chleba s nastříkaným krémem z jemné játrové paštiky, ušlehané s trochou smetany a koňaku. Kolečka zdobte krémem pomocí stříkacího sáčku. Jako ozdobu použijte 1 koktailové třešně. 3 - Trojúhelníčky z bílého chleba s lososem a snítkou kopru. 4 - Selský chléb s šunkovými rolkami a trochou remulády. 5 - Tmavý chléb s rostbífem, křenovou šlehačkou a petrželkou. 6 - Světlý pšeničný chléb s kaviárem, zdobený kouskem citrónu. 7 - Bílý chléb s krémem z 1/2 gorgonzoly a 1/2 másla, zdobený kuličkou hroznového vína. Přikryjte chuťovky průsvitnou fólií a uchovejte v chladu - tak zůstanou několik hodin čerstvé. Můžete si je tedy připravit dopředu.