/ / Recepty / Studená kuchyně / Lahůdkové chleby s rostbífem
Na lahůdkové chleby s rostbífem potřebujete: 4 krajíce černého chleba, 30g másla, 2 lžičky ostré hořčice, 250g rostbífu, 4 malé sladkokyselé okurky, 50g cibule, plněné olivy, 2 lžíce strouhaného křenu, listy hlávkového salátu, zelená petrželka a rajčata na ozdobení.. Omáčka: 50g majonézy, 50g kečupu, sůl, pepř.
Chleby namažte máslem a potřete hořčicí, hotový nářez na ně volně položte. Sladkokyselé okurky podélným řezem rozkrojte do vějířku, cibuli nakrájejte na tenká kolečka. Ozdobte jimi chleby. Přidat můžete i plněné olivy nebo křen. Omáčku vymíchejte z majonézy a kečupu, ochuťte solí a pepřem. Podávejte zvlášť v omáčníku. Chléb servírujte na dřevěném prkénku, vystlaném křehkými listy hlávkového salátu.