/ / Recepty / Studená kuchyně / Šunková mísa se zeleninou
Na šunkovou mísu se zeleninou potřebujete: 230g žampiónových plátků, 230g chřestu z konzervy, 4 vejce, 4 rajčata, sůl, pepř, 1 lžíce citrónové šťávy, 1 rozetřený stroužek česneku, 3 lžíce oleje, 1 lžíce nasekané petrželky, 150g sýra Gouda, 100g salátových okurek, 1 svazek ředkviček, 50g majonézy, 1/8 l smetany, kari, 8 plátků vařené šunky.
Žampióny a chřest nechte okapat. Vejce vařte 10 minut, nechte vychladnout, oloupejte a rozkrojte napůl. Z rajčat odřízněte vršek, vnitřek vyberte. Osolte a opepřete, překlopte a nechte okapat. Připravte marinádu smícháním citrónové šťávy s troškou soli, pepře, česneku, oleje a petržele. Do ní zamíchejte žampióny. Sýr, okurku a ředkvičky nařežte na jemné plátky, smíchejte s majonézou a smetanou, osolte, okořeňte pepřem a kari. Naplňte rajčata a nasaďte vršky. Plátky šunky srolujte a vše servírujte na jedné míse.