/ / Recepty / Sýrové pokrmy / Sýrový nákyp s rýží a šunkou
Na sýrový nákyp s rýží a šunkou potřebujete: 250 g rýže, 100g čedaru, 100g tučného tvrdého sýra, 200g šunky, sůl, mletý pepř nebo mletá paprika, tuk na vymaštění nákypové formy.
Přebranou, propláchnutou a třikrát spařenou rýži vsypte do většího množství vařící osolené vody a uvařte doměkka za občasného zamíchání. Měkkou rýži oceďte a po okapání promíchejte s jemně nastrouhaným čedarem, kořením a střídavě s tenkými plátky tučného sýra a šunky vložte do vymaštěné nákypové formy. Pečte ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut. Upečený nákyp nechejte asi 10 minut stát ve formě, aby mírně prochladl, potom nakrájejte na porce a přeložte na talířky. Podávejte s nahřátým kečupem.