/ / Recepty / Sýrové pokrmy / Hermelín v bramboráku 1
Na hermelín v bramboráku potřebujete: 3 větší brambory, 200 ml mléka, 2 vejce, 2 stroužky česneku, sůl, špetka mletého černého pepře, 1 lžička majoránky, špetka kmínu, 80g žampiónů, 200g hladké mouky, 2 hermelíny, olej na smažení.
Česnek utřete nebo prolisujte. Brambory oloupejte, nastrouhejte najemno, vymačkejte vodu a slijte ji. Potom k této mase přidejte mléko, vejce, utřený česnek, pepř, sůl, hladkou mouku, lžičku majoránky, špetku kmínu a nadrobno nasekané očištěné žampióny. Důkladně promíchejte. Hermelíny vodorovně překrojte a pak ještě nakrájejte na čtvrtky. V lívanečníku rozpalte olej. Polévkovou lžící naneste trochu bramborového těsta, položte na něj čtvrtku hermelínu a přikryjte opět bramborovým těstem. Naplněné bramboráčky opečte po obou stranách dozlatova. Podávejte je s čerstvou zeleninou nebo zeleninovým salátem.