/ / Recepty / Telecí maso / Telecí hřbet se sýrovou kůrčičkou
Na telecí hřbet se sýrovou kůrčičkou potřebujete: 1.5 kg telecího hřbetu, 2 lžíce oleje, 2 mrkve, 2 cibule, 1/4 l masového vývaru, 4 lžíce rozpuštěného másla, 2 lžíce strouhanky, 2 lžíce kečupu, 100g nastrouhaného sýra, sůl a bílý pepř.
Maso vložte do pekáčku, potřete olejem. Mrkev a cibuli oloupejte, povařte ve vývaru, přidejte k pečeni, vložte do horké trouby. Máslo smíchejte se strouhankou, kečupem a sýrem. Pečeni častěji polévejte šťávou. Maso 15 minut před dopečením osolte, opepřete a potřete sýrovou směsí. Pečeni oddělte od kosti a nakrájejte na plátky. Šťávu přeceďte, ochuťte a nalijte na maso.