/ / Recepty / Telecí maso / Telecí maso s chřestem
Na telecí maso s chřestem potřebujete: 600g telecího masa z kýty, hrudi nebo hřbetu, 20g másla, 1/4 litru vývaru, 500g vařeného chřestu, lžíce hladké mouky, 4 lžíce smetany, sůl, pepř, 4 lžíce nasekané petrželky, žloutek.
Maso nakrájejte na kostky a osmahněte je za stálého obracení v rendlíku na rozpáleném másle. Zalijte horkým vývarem. Snižte teplotu a maso pod pokličkou duste při mírné teplotě asi 40 minut. Chřest nechejte důkladně okapat a nakrájejte na kousky. Mouku a smetanu smíchejte. 10 minut před koncem dušení zahustěte smetanu, ve které jste rozkvedlali mouku. Osolte a opepřete. Krátce před servírováním přidejte do ragú chřest a prohřejte. Žloutek rozkvedlejte s trochou omáčky a zamíchejte do ragú. Podávejte s bramborami nebo rýží.