/ / Recepty / Telecí maso / Karlovarská telecí kýta
Na karlovarskou telecí kýtu potřebujete: 500g telecí kýty, 60g másla, 50g šunky, 1 tvrdé rajče, 1 vejce, 1 lžička hladké mouky, sůl.
V telecí kýtě prořízněte ostrým nožem otvor na plnění. Na polovině dávky másla poduste šunku pokrájenou na hranolky a rajče pokrájené na plátky, osolte je, zalijte vejcem a umíchejte řidší nádivku. Naplňte ji do otvoru v masu a otvor uzavřete jehlou na závitky. Maso osolte, vložte do kastrolku na rozehřáté maso, zlehka je opečte po všech stranách, podlijte trochou vody a pečte ve středně vyhřáté troubě. Při pečení maso přelévejte šťávou, obracejte a podlévejte vodou. Měkké maso vyjměte, šťávu vyduste do tuku, zaprašte moukou, osmažte, zalijte trochou vody, rozmíchejte a povařte. Maso pokrájejte na porce, podlijte šťávou.