TELECÍ ROLÁDA

recept na pokrm z telecího masa

 /  / Recepty / Telecí maso / Telecí roláda

Na telecí roládu potřebujete:  500g telecí plece nebo vykostěné telecí pečeně nebo vykostěného krku, 30g slaniny, 50g trvanlivého turistického salámu, 20g másla, sůl.

Opláchnuté telecí maso rozřízněte v tenký plát, naklepte jej, osolte, poklaďte tenkými plátky slaniny a oloupanými kolečky salámu, zaviňte pevně v ruládu, omotejte bílou nití a vložte na rozehřáté máslo. Podlijte je trochou vody a pečte nejprve pod pokličkou, dopékejte bez ní. Při pečení maso obracejte, přelévejte šťávou a podlévejte vodou. Měkké maso vyjměte, odstraňte nitě a asi po 10 minutách je nakrájejte na porce. Podávejte s vařenými brambory nebo s bramborovou kaší a s jemným zeleninovým salátem nebo s kompotem.